Aanvullende verzekering vergelijken 2024

Zorgverzekering vergelijken voor 2024​

Vergelijk uw zorgpremie voor 2024. Voor een gepersonaliseerde berekening voer uw persoonlijke gegevens in ga verder.

zorgkieswijzer 2024
zorgkieswijzer 2024

Aanvullende zorgverzekering 2024

Wat wil je weten over: Aanvullende zorgverzekering

Alle aanvullende verzekeringen

Wanneer de basisverzekering niet voldoende dekking biedt in 2024, kun je overwegen een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Dit biedt vergoedingen voor zaken zoals alternatieve geneeswijzen en fysiotherapie. Het is echter niet verplicht om een aanvullende verzekering af te sluiten in 2024. Vergelijk je opties om te zorgen dat je de beste dekking krijgt die past bij jouw situatie.

Heb ik een aanvullende zorgverzekering nodig?

Het is aan u om te beslissen of u een aanvullende verzekering nodig heeft. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u verwacht dat u zorg nodig heeft die niet wordt gedekt door de basisverzekering. Het is raadzaam om de premie van de aanvullende verzekering af te wegen tegen de te ontvangen vergoeding. Vergelijk ook de verschillende aanvullende verzekeringen die door diverse zorgverzekeraars worden aangeboden.

Keuze voor een aanvullende verzekering

Als u overweegt een aanvullende verzekering af te sluiten, is het verstandig om de verschillende aanvullende verzekeringen van zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken.

Jaarlijkse controle van uw aanvullende zorgverzekering

Zorgverzekeraars hebben de mogelijkheid om jaarlijks hun aanvullende zorgverzekeringen aan te passen. Dit kan betrekking hebben op de premie, de samenstelling van het pakket of de vergoedingen. Daarom is het aan te raden om jaarlijks te controleren of u uw aanvullende verzekering wilt behouden.

Wat is een aanvullende zorgverzekering?

Een aanvullende verzekering is bedoeld voor zorgkosten die niet worden gedekt door de basisverzekering, zoals bijvoorbeeld brillen, lenzen, of meer fysiotherapie dan wat de basisverzekering vergoedt. Het afsluiten van een aanvullende verzekering is echter niet verplicht.

Aanvullende verzekering valt buiten de verantwoordelijkheid van de overheid

Zorgverzekeraars bepalen zelf de voorwaarden, vergoedingen en premies voor aanvullende verzekeringen; dit wordt niet door de overheid geregeld. De overheid bepaalt uitsluitend wat er in de basisverzekering is opgenomen.

Belangrijkste punten van een aanvullende verzekering

Inhoud van de aanvullende verzekering

Een aanvullende zorgverzekering vergoedt altijd zorg die niet is opgenomen in het basispakket. De dekking kan variëren per aanvullende verzekering. Voorbeelden van zorgkosten die door aanvullende verzekeringen (gedeeltelijk) worden vergoed, zijn:
  • Extra fysiotherapie.
  • Tandheelkundige behandelingen en orthodontie (bijvoorbeeld voor beugels).
  • Alternatieve geneeskunde.
  • Kosten voor brillen en lenzen.

Premie per verzekeraar

De premie voor een aanvullende verzekering kan verschillen per zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars bieden vaak meerdere aanvullende pakketten aan met verschillende prijzen. Bovendien mogen ze hogere premies rekenen voor oudere verzekerden, en kan de premie hoger zijn als u uw verplichte basisverzekering elders heeft afgesloten.

Wachttijd bij aanvullende verzekering

Het is mogelijk dat een zorgverzekeraar een wachttijd hanteert voor aanvullende verzekeringen. Dit betekent dat hoewel u al verzekerd bent, bepaalde kosten pas na verloop van tijd worden vergoed. Bijvoorbeeld, u krijgt een nieuwe kroon vergoed door uw tandartsverzekering pas na 6 maanden, niet meteen op de eerste dag van uw verzekering.

Hoe vergelijken?

De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorgkosten, zoals het ziekenhuis en huisartsenzorg. Met een aanvullende verzekering kun je je verzekeren voor zorgkosten die niet door je basisverzekering vergoed worden. Selecteer je aanvullende verzekering en kies je gewenste vergoeding. In de vergelijker kun je dit eenvoudig kiezen.
Aanvullende dekkingen zoeken

Alle actuele prijzen van alle zorgverzekeringen in Nederland vind je bij Zorgkieswijzer.nl

4.8/5 - (12 stemmen)
Scroll naar boven