Tandartsverzekering vergelijken voor 2024

Zorgverzekering vergelijken voor 2024​

Vergelijk uw zorgpremie voor 2024. Voor een gepersonaliseerde berekening voer uw persoonlijke gegevens in ga verder.

zorgkieswijzer 2024
zorgkieswijzer 2024

Tandartsverzekering 2024

Wil je weten of jouw tandartsverzekering de kosten vergoed ? De basisverzekering dekt een breed scala aan tandheelkundige behandelingen, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen mondzorg voor verzekerden tot 18 jaar en vanaf 18 jaar. Specifieke tandheelkundige procedures zijn beschikbaar voor alle verzekerden, ongeacht hun leeftijd.

Krijg ik tandartskosten vergoed?

De basisverzekering vergoedt veel verschillende tandheelkundige behandelingen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt naar mondzorg voor verzekerden tot 18 jaar en voor verzekerden vanaf 18 jaar. Verder zijn bepaalde tandheelkundige behandelingen beschikbaar voor alle verzekerden. Uw leeftijd maakt dan niet uit.

Mondzorg voor verzekerden tot 18 jaar

De basisverzekering dekt een uitgebreid pakket behandelingen. Bijvoorbeeld: periodieke controle, tandsteen verwijderen, vullingen en chirurgische tandheelkundige hulp. Raadpleeg uw verzekeringspolis voor een compleet overzicht.

Mondzorg voor alle verzekerden

De basisverzekering vergoedt bijzondere tandheelkundige zorg als er een ernstige (ontwikkelings)stoornis of afwijking van de mond is. Orthodontie en implantaten vallen onder bijzondere tandheelkundige zorg.

Aanvullende tandartsverzekering

Wilt u meer kosten voor de tandarts vergoed krijgen? Dan kunt u een aanvullende verzekering afsluiten bij uw zorgverzekeraar. Welke behandelingen en hoeveel u vergoed krijgt, verschilt per verzekeraar.

Kies de aanvullende tandartsdekking

Kies de aanvullende tandartsdekking

Alle actuele prijzen van alle zorgverzekeringen in Nederland vind je bij Zorgkieswijzer.nl

Wat wil je weten over: Tandartsverzekering

Kies een tandartsverzekering

Een tandartsverzekering kan handig zijn, aangezien tandheelkundige behandelingen prijzig kunnen zijn. Je kunt aanvullende modules overwegen die vergoedingen bieden voor bijvoorbeeld 6, 12 of meer fysiotherapiebehandelingen in 2024. Bekijk en vergelijk tandartsverzekeringen.

Een tandartsverzekering afsluiten?

Overweegt u een tandartsverzekering af te sluiten? Bij de keuze voor een aanvullende verzekering is het belangrijk om vooraf na te denken over uw verwachte tandartskosten voor het komende jaar. Maakt u enkel gebruik van de reguliere gebitscontrole, zonder verdere aanvullende tandheelkundige behandelingen? In dat geval heeft u waarschijnlijk geen aanvullende tandartsverzekering nodig en kunt u de tandartskosten zelf betalen.

De jaarlijkse tandartskosten kunnen aardig oplopen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een aanvullende tandartsverzekering een van de meest populaire keuzes is als het gaat om aanvullende ziektekostenverzekeringen. Dit komt deels doordat de kosten voor tandartsbezoeken niet worden gedekt door de basisverzekering. Als u echter wilt dat uw tandartskosten worden vergoed, dan is het verstandig om een aanvullende tandartsverzekering toe te voegen aan uw zorgverzekering. Met behulp van onze vergelijkingstool kunt u snel en eenvoudig de best passende optie vinden.

Tandverzekering voor kinderen jonger dan 18 jaar?

Wat betreft kinderen jonger dan 18 jaar, hun tandartskosten worden gedekt door de basisverzekering. In dit geval is een aanvullende verzekering meestal overbodig, evenals voor andere medische kosten. Uw kinderen zijn gratis meeverzekerd op uw ziektekostenverzekering. Als u echter ouder bent dan 18 jaar, of binnenkort 18 wordt, worden tandartskosten niet langer vergoed door de basisverzekering. Overweeg in dat geval een aanvullende tandartsverzekering voor periodieke controle en andere tandheelkundige behandelingen.

Aanvraag tandverzekering geweigerd?

Als u al een tandartsverzekering heeft en overweegt over te stappen, is het verstandig eerst te wachten op acceptatie door uw nieuwe zorgverzekeraar. Vaak worden er specifieke voorwaarden gesteld waaraan u als verzekerde moet voldoen. De zorgverzekeraar kan bijvoorbeeld vragen om een saneringsverklaring waarin wordt bevestigd dat er geen achterstallig onderhoud aan uw gebit is. Soms geldt er ook een wachttijd.

Medische verklaring voor tandartsverzekering nodig?

Bij tandartsverzekeringen met een vergoeding tot maximaal 250 euro per jaar worden doorgaans geen aanvullende vragen gesteld, en wordt uw aanvraag doorgaans snel geaccepteerd. Voor duurdere tandartsverzekeringen met een hogere vergoeding kan de verzekeraar u echter om een medische verklaring vragen. In deze verklaring wordt de huidige staat van uw gebit beschreven, evenals de te verwachten kosten. Op basis hiervan zal de verzekeraar beoordelen of u wordt geaccepteerd.
4.7/5 - (16 stemmen)
Scroll naar boven