Naturapolis

Naturapolis 2024

Soort verzekeringen, de naturupolis

Dit is de meest gekozen zorgverzekering in Nederland. Met een naturapolis krijg je 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners en een deel bij andere behandelaars.

Hoe functioneert een naturapolis?

Zorgverzekeraars sluiten overeenkomsten met zorgverleners en selecteren deze niet alleen op basis van kosten, maar ook op basis van kwaliteit. Als je zorgverzekeraar een contract heeft met je arts of behandelaar, wordt de zorg doorgaans volledig vergoed.

Bijdrage aan niet-gecontracteerde zorg

Met een naturapolis heb je meestal de keuze uit zorgverleners die een contract hebben met je zorgverzekeraar. Als je hiervan afwijkt, gelden vergoedingspercentages voor niet-gecontracteerde zorg, waarbij je doorgaans ongeveer 20% tot 35% van de kosten zelf moet dragen. De exacte percentages variëren afhankelijk van de zorgverzekeraar en het type verzekering dat je hebt. Het is daarom verstandig om vooraf te controleren of je behandelaar een overeenkomst heeft met je zorgverzekeraar en of je de juiste polis hebt. Vergeet niet om bij je zorgverzekeraar te informeren of de zorg wordt gedekt door het specifieke pakket dat je hebt afgesloten.

Hoe werkt een budgetpolis?

Als je verwacht dat je weinig zorgkosten zult maken en/of bereid bent om te kiezen uit een beperkter aantal ziekenhuizen, dan kun je overwegen om een ‘budget-zorgverzekering’ af te sluiten met een lagere premie. Het aantal echte budgetpolissen is tegenwoordig echter beperkt.

Alle actuele prijzen van alle zorgverzekeringen in Nederland vind je bij Zorgkieswijzer.nl

4.8/5 - (23 stemmen)
Scroll naar boven