Combinatiepolis

Combinatiepolis 2024

Soort verzekeringen, de combinatiepolis

Een combinatiepolis is een type zorgverzekering in Nederland dat elementen van zowel een naturapolis als een restitutiepolis combineert. Het biedt verzekerden enige flexibiliteit bij het kiezen van zorgverleners, terwijl het tegelijkertijd ook gecontracteerde zorgverleners aanbiedt tegen gunstigere tarieven. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van een combinatiepolis:

Gecontracteerde zorgverleners:
Net als bij een naturapolis heeft een combinatiepolis een lijst van zorgverleners waarmee de zorgverzekeraar contracten heeft afgesloten. Als je naar een van deze gecontracteerde zorgverleners gaat, zullen de kosten volledig of gedeeltelijk worden vergoed volgens de overeengekomen tarieven.

Vrije keuze van zorgverlener:
Anders dan bij een pure naturapolis, kun je met een combinatiepolis ervoor kiezen om naar een niet-gecontracteerde zorgverlener te gaan. In dat geval zullen de kosten echter mogelijk niet volledig worden gedekt, en je moet mogelijk een deel van de kosten zelf betalen. De vergoedingen voor niet-gecontracteerde zorgverleners kunnen lager zijn dan voor gecontracteerde zorgverleners.

Zorg in natura en restitutie: 
Een combinatiepolis biedt dus een combinatie van zorg in natura (via gecontracteerde zorgverleners) en zorg in restitutie (waarbij je zelf zorgverleners kunt kiezen). Je hebt enige flexibiliteit bij het kiezen van zorgverleners, maar het kan financieel voordeliger zijn om gecontracteerde zorgverleners te gebruiken.

Variabele premie: 
De premie voor een combinatiepolis kan variëren, afhankelijk van de zorgverzekeraar en het niveau van dekking dat je kiest. Over het algemeen is een combinatiepolis duurder dan een pure naturapolis, maar goedkoper dan een pure restitutiepolis.

Het is belangrijk om de voorwaarden van je combinatiepolis zorgvuldig door te nemen en te begrijpen, inclusief de lijst van gecontracteerde zorgverleners en de vergoedingspercentages voor niet-gecontracteerde zorgverleners. Dit zal je helpen bij het maken van weloverwogen keuzes over je zorgverleners en de kosten die je kunt verwachten.

Alle actuele prijzen van alle zorgverzekeringen in Nederland vind je bij Zorgkieswijzer.nl

4.7/5 - (18 stemmen)
Scroll naar boven