Fysiotherapie 2024

Wat wil je weten over: Fysiotherapie

Indien je meer fysiotherapeutische behandelingen nodig hebt dan de basisverzekering vergoedt, biedt een aanvullende verzekering uitkomst. Dit is vooral relevant voor mensen met chronische aandoeningen of revalidatiebehoeften.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een benadering om lichamelijke aandoeningen te behandelen die invloed hebben op je bewegingsvermogen. Deze aandoeningen kunnen voortkomen uit diverse oorzaken, zoals gewrichtsproblemen, spierproblemen, zenuwproblemen, bandletsels, orgaanproblemen, of zelfs neurologische aandoeningen. De zorgverlener die verantwoordelijk is voor het behandelen van deze klachten wordt een fysiotherapeut genoemd.

Wat omvat fysiotherapie? (oefentherapie)

Fysiotherapie, ook wel bekend als oefentherapie, richt zich op de behandeling van fysieke klachten die kunnen voortkomen uit aandoeningen, verwondingen, chirurgische ingrepen, of aangeboren afwijkingen. Het doel is om beperkingen te voorkomen, verminderen of elimineren, waarbij de nadruk ligt op pijnverlichting en het verbeteren van de mobiliteit.

Alle actuele prijzen van alle zorgverzekeringen in Nederland vind je bij Zorgkieswijzer.nl


Wat zijn de kosten voor een fysiotherapiebehandeling?

Een behandeling van ongeveer een half uur kost doorgaans rond de 43 euro, hoewel de tarieven kunnen variëren tussen verschillende praktijken. Gespecialiseerde vormen van fysiotherapie, zoals manuele therapie of kinderfysiotherapie, kunnen echter hogere kosten met zich meebrengen.

Vergoeding van fysiotherapie en oefentherapie voor volwassenen vanaf 18 jaar

Vergoeding voor fysiotherapie en oefentherapie wordt doorgaans verstrekt vanaf de 21e behandeling. Dit betekent dat de eerste 20 behandelingen in de regel door de patiënt zelf worden bekostigd. Voor sommige chronische aandoeningen kan de vergoeding echter vanaf de 21e behandeling gelden, zij het voor een beperkt aantal maanden.

Is een verwijzing van de huisarts vereist voor een bezoek aan de fysiotherapeut?

Een verwijzing van uw huisarts is in de meeste gevallen niet noodzakelijk voor een afspraak bij de fysiotherapeut of oefentherapeut.
4.7/5 - (10 stemmen)
Scroll naar boven