Brillen en Lenzen

Wat wil je weten over: Brillen en Lenzen

Aanvullende verzekeringen kunnen kosten voor brillen en contactlenzen dekken. Dit kan variëren van de aanschaf van monturen en glazen tot regelmatige oogonderzoeken. De basisverzekering vergoedt geen brillen en/of lenzen. Wil je hiervoor wel een vergoeding ontvangen, dan kun je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Heeft je kind een bril of lenzen nodig? Dan kun je, als ouder die het kind meeverzekert, een aanvullende verzekering afsluiten. De vergoeding geldt dan per persoon. 

Maak in een keuze in je aanvulling

Brillen en lenzen vergoedingen

Worden brillen en lenzen vergoed door de basisverzekering?

In de meeste gevallen niet. Alleen wanneer er sprake is van medische noodzaak kom je in aanmerking voor vergoeding van speciale lenzen of bijzondere optische hulpmiddelen via de basisverzekering. Gewone brillen en contactlenzen worden doorgaans niet gedekt. Voor deze ‘gewone’ brillen en contactlenzen dien je een aanvullende zorgverzekering af te sluiten of de kosten zelf te dragen.

Worden brillen en lenzen vergoed door alle aanvullende pakketten?

Nee, in de regel bieden de voordeligste aanvullende pakketten doorgaans geen vergoeding voor brillen of lenzen.

Alle actuele prijzen van alle zorgverzekeringen in Nederland vind je bij Zorgkieswijzer.nl


Wat is de hoogte van de vergoeding?

De vergoedingen variëren aanzienlijk tussen verschillende aanvullende verzekeringen, dus het is van belang dit zorgvuldig te onderzoeken. Over het algemeen geldt dat hoe duurder het aanvullende pakket is, des te hoger de vergoeding voor brillen en lenzen zal zijn.

Is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten voor een bril of lenzen?

Voor een behoorlijke vergoeding dien je meestal een duurder aanvullend pakket te kiezen. Hoewel dit pakket natuurlijk extra zorgkosten dekt, kan het overbodig zijn voor wie geen uitgebreide zorgbehoefte heeft. Het kan voordeliger zijn om zelf te sparen voor de aanschaf van een bril of lenzen. De Zorgvergelijker kan je helpen om inzicht te krijgen in de kosten van je zorgverzekering, afhankelijk van je specifieke wensen.

Wat zijn de kosten voor een bril of lenzen?

De kosten voor een complete bril variëren aanzienlijk, afhankelijk van het type montuur en de soort glazen. Ook de prijs van contactlenzen kan variëren, waarbij harde lenzen doorgaans duurder zijn dan zachte lenzen. Bovendien zijn er prijsverschillen tussen daglenzen en maandlenzen.

Welke kosten worden vergoed?

Bij de aankoop van een complete bril kun je meestal het montuur en de glazen declareren. Let wel op, want een los montuur valt doorgaans buiten de dekking. Wat betreft lenzen worden deze meestal vergoed, maar de lenzenvloeistof valt meestal niet onder de dekking. Zonnebrillen zonder correctie, eventuele kosten voor aanmeten of controle, evenals accessoires vallen doorgaans ook buiten de dekking. Het is raadzaam om de specifieke polisvoorwaarden van je verzekering te raadplegen voor gedetailleerde informatie over vergoedingen.
4.8/5 - (5 stemmen)
Scroll naar boven